VIDEO: HVAD JEG SPISER PÅ EN DAG

SUNDHEDS PROJEKTER FOR TIDEN

 Hej! For tiden så har jeg gang i nogen sundheds projekter som jeg er blevet helt optaget af! Nemlig fermentering. Det er helt oppe i tiden, og jeg prøvede derfor at søge lidt på hvad det var, for jeg vidste ikke engang da jeg hørte om kombucha første gang man selv kunne lave sin egen scoby og sin egen kombucha uden det ville være rigtig besværligt. Men jeg søgte lidt på sundheds fordelene ved fermentering, og jeg blev virkelig betaget. Så jeg kastede mig ud i mine egne projekter. Jeg bestilte en fermenterings kasse hos Aarstiderne, for lige at komme ind i det og få opskrifterne med, og alle ingredienserne jeg skulle bruge. Jeg har lavet sauer kraut, kimchi og kombucha. Kimchien var færdig efter allerede en uges tid, men den var jeg på ingen måde vild med, jeg kunne ikke lide smagen, jeg ved ikke om jeg havde lavet den forkert eller noget, men jeg brød mig ikke lige om den. Men min sauerkraut som jeg har stående til at fermentere, dufter virkelig lækkert af rødkål, så jeg er så spændt på at smage den, og jo længere den står jo bedre smager det også. Mums. Og min elskede lille kombucha scoby, som har vokset sig helt stor nu! Syntes virkelig det er så sjovt at se den vokse, måske lidt ulækkert når man tænker det er en symbiose af bakterier og gærsvamp. Jeg lavede min kombucha sådan at jeg ikke havde en scoby (som er svmapen der ligger øverst) til at starte med, men voksede min egen udfra en færdig lavet kombucha drik også fra aarstiderne. Så det kan du sagtens, du kan købe kombucha drikken hos aarstiderne selv og hos sticks n sushi. 

Sundheds fordelene ved Sauer Kraut

– Forbedre din fordøjelse med mælkesyrebakterier

– Styrker dit immunforsvar

– Reducere inflammation i kroppen og allergier.

– Kan hjælpe mod stress og dit humør

– Hjælper mod kræft! Kål i sig selv er en sygdoms kæmper. 

Sundheds fordelene ved Kombucha

– Er super udrensende

– Hjælper din fordøjelse

– Giver dig energi

– Styrker dit immunforsvar

– Kombucha kan hjælpe med at heale, reparerer og forhindre led skader.

– Kræft forbyggende

– Godt mod vægt tab


Det er scoby som ligger som en hinde ovenpå!

Så som du kan ser er der en del sundheds fordele ved disse to probiotiske fødevarer. Hvis du vil vide mere om hvordan de hjælper de forskellige ting, så gå ind på nettet og søg lidt på ”benefits” ved både kombucha og sauer kraut. Eller så skriv en kommentar så skal jeg nok svare mit bedste. Der findes også opskrifter og youtube videoer hvordan man laver dem. Jeg glæder mig til begge er fermenteret færdig, og jeg kan få nogen af sundheds fordelene. Som du måske kan se på min instagram drikker jeg en del kombucha, fordi jeg elsker det!!! Det hjælper også rigtig godt på min fordøjelse. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIDEO: HVAD JEG SPISER PÅ EN DAG